Haber

Bursa İnegöl gastronomideki iddiasını İstanbul’da sürdürdü

BURSA (İGFA) – İstanbul’da düzenlenen Gastromasa’da İnegöl’ün lezzetleri de İnegöl Belediyesi tarafından “Gastro İnegöl” standında konuklara sunuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa lezzetlerini bir arada topladığı alanda stant açan İnegöl Belediyesi burada İnegöl Köftesi, Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıkası, Kulaca Salçası, Kurşunlu Yediveren Çilek Reçelini sergilerken, şefler ise İnegöl’ün lezzetli tanımlarını meraklılarına anlatarak ikramlarda bulundu.

Gittiği her fuarda ilgi gören İnegöl lezzetleri, İstanbul’da da katılımcıların ilgisiyle karşılaştı. Gastro İnegöl ile Oylat bölgesindeki 6 kırsal mahallede ikamet eden kadınların bir araya gelerek kurduğu Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Oylat Çiftlik markasıyla İnegöl’ün lezzetlerini dünyaya sunmuş oldu.

İNEGÖL’E GELECEK HER TURİSTİN ESNAFIMIZA KATKISI OLACAK

Görev süresi boyunca yaptığı çalışmalarla birçok yeniliğe imza atan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Gastro İnegöl” markasıyla İnegöl’ün asırlık lezzetlerini bir ortaya topladıklarını ve iştirak sağlanan fuarlarda kente yerli ve yabancı turist çekmek istediklerini söyledi.

Başkan Alper Taban yaptığı açıklamada, “İnegöl dediğimizde akıllara çalışkan insanı ve birbirinden farklı kültürlerin bir arada harmanlaştığı güzel şehir gelir. Bizler de tüm dünyaya İnegöl’ün lezzetlerini sunmak için “Gastro İnegöl” markası oluşturduk. Bu marka içerisinde yalnızca İnegöl var. Fuarlarda şeflerimiz tüm dünyaya lezzetlerimizi tanıtıyor. Hem kentimizin hem de lezzetlerimizin tanıtımı için bu fuarlar kıymetli. En güzel halde hazırlanıp güzelliklerimizi sunuyoruz. Buradaki hedefimiz yerli ve yabancı turistlerin İnegöl’e gelmesini sağlamak. Şehrimize çekeceğimiz her turistin esnafımıza katkısı olacak. Yani kazan kazan olmuş olacak. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın da tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Dünyaca ünlü şefler ve gastronomi profesyonellerinin buluştuğu Gastromasa’da İnegöl Belediyesi 19-20 Kasım tarihleri ortasında iki gün boyunca Haliç Kongre Merkezi’nde Gastronomi severlere lezzet tanımlarını sunmaya devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu